HORDA2

komplex táncszínházi nevelési előadás középiskolásoknak
(A Nemzeti Táncszínház, a Káva Kulturális Műhely és a Közép-Európa Táncszínház együttműködésében készült program)

Egy kőszínház. Egy tánccsoport. Egy igazgató és egy koreográfus. Körülöttük a hazai színház világa. Profilváltás a színházban. Melyik hordához tartozzunk? Hogyan tartozzunk egy hordába?
Foglalkozásunk a középiskolás korosztályok számára fogalmazza újra Kun Attila koreográfiáját egy színházi nevelési előadás keretei közt. A foglalkozás a „hordaság”, az egyén és a közösség viszonyát vizsgálja.
Az alkotók célja, hogy az előadás újrateremtésével lehetőséget adjanak a középiskolásoknak arra, hogy gondolataikat, érzelmeiket és testüket a felkínált problémakör vizsgálatának szentelhessék, fejlesszék aktív értelmi és érzelmi kifejezőkészségüket a mozgáson keresztül, más szóval: képesek legyenek testük szabad kifejező erejét felnyitni és használni. Formabontó előadásról van szó abban az értelemben, hogy a színházi nevelés hagyományos szó-központúsága találkozik itt a táncszínházi formanyelvvel. Az előadások Budapesten, a Bethlen Téri Színházban, a Nemzeti Táncszínház alternatív játszóhelyén hétköznap délelőtti időpontokban valósulnak meg, minden alkalommal egy-egy középiskolai osztály részvételével.

Az előadás 2014-ben megkapta a legjobb ifjúsági színházi előadásnak járó Oktatásfejlesztő és Kutató Intézet Köznevelési Díját a VII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén; 2015-ben a XVII. Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozón „A táncművészet jövőjéért” különdíját.

 

Táncművészek: Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Mádi László, Jakab Zsanett
Színész-drámatanárok: Kardos János, Takács Gábor
Koreográfus: Kun Attila
Produkciós menedzser, szervezés: Varga Nikoletta- Nemzeti Táncszínház, varga.nikoletta@tancszinhaz.hu

 

Jelentkezés: Varga Nikoletta 0630/8153580, varga.nikoletta@tancszinhaz.hu www.tancszinhaz.hu
https://www.facebook.com/aHorda2/

ELŐADÁS
DIÁK
GONDOLAT / MÁSODPERC

2018 © Káva Műhely Egyesület. Minden jog fenntartva

powered by DEVWING