borító_kontúrral_mozaik

Klímatehetetlenség

digitális revü

A Káva Kulturális Műhely 2020 januárjában indította útjára Állampolgár Színház című közösségi színházi projektjének második részét. Az újonnan összeállt csapat egy évvel ezelőtt kezdett el dolgozni a klímatehetetlenség témájának mentén.

Milyen áldozatokat kíván a Föld megmentése? Fenntartható faj az ember? Mik a jellemzői a Homo Naturalis (Fenntartható Ember) fajnak? Ki mond(hat)ja meg nekünk / kinek hihetünk azzal kapcsolatban, mit kell tennünk, hogy túléljük a klímakatasztrófát? Vagy megérett az ember a pusztulásra? Képesek vagyunk több generációval előre tervezni, és értük a saját jólétünk kárára áldozatokat hozni? Elvész-e a művészet spontaneitása egy fenntartható világ racionális praktikumában? Ha már úgyis elkéstünk a túlélésért folytatott versenyfutásban, miért ne élvezzük ki az utolsó szép évszázadot, évtizedeket, éveket?

ELŐZETES

Az eredeti tervek szerint egy három hónapos próbafolyamatot követően közösségi színházi előadás zárta volna a közös gondolkodást és alkotást, de a koronavírus-járvány közbeszólt… A pandémia kétszer is megakasztotta a folyamatot, így végül a csoport tagjainak részvételével készült film tud majd némi betekintést adni az érdeklődőknek a közös munkájába.

A jeleneteket a csoport tagjai írták.

A csoport tagjai:
Balassa Ádám, Csizmadia Fanni, Dmitrijevna Olga, Feles Dániel, Hegyi Dóra, Hermann Brigitta, Kecskés György, Meszes Tímea, Németh Edina, Papp Roberta, Paskuj Panka, Péterfalvi Nóra, Sarlós Ágnes, Székely Erika, Szeszák Panka, Varga-Amár Rudolf, Vas Éva

A filmben szerepelnek:
Csizmadia Fanni, Dmitrijevna Olga, Feles Dániel, Hermann Brigitta, Kecskés György, Meszes Tímea, Oni Ireti, Papp Roberta, Paskuj Panka, Péterfalvi Nóra, Szeszák Panka Vas Éva és Horváth Benjámin

Produkciós asszisztensek:
Urai Dorottya
Horváth Benjámin

A filmet rendezte és kamerázta: Sereglei András és Somorjai Márton

Vágó: Sereglei András

Premier: 2021. február 19-én (pénteken) 19 óra 

 

Share on facebook
Share on print
Share on email