NERINGA SZÍNJÁTSZÓ CSOPORT KÖZÉPISKOLÁSOKNAK

“Jaj, Marcikám! A Neringa nem csak egy litván üdülőterület, vagy édesség. A Neringa egy színjátszócsoport. Sőt, több annàl: egy hely, ahol hétfő esténként találkozunk. De mèg ha csak egy hely lenne… Ez egy közössèg, amiben játszunk, egymàshoz kapcsolódunk, kutatunk, keresünk… De nem csak úgy ímmel-àmmal, hanem izgatottan, olykor eltűnődve, nevetve, meglepődve. Ennek a kutakodásnak pedig minden évben egy előadás a végeredménye, amelyben ízig-vérig benne vagyunk. Nem számít, hogy mennyi színházi tapasztalatod van, csak az, hogy nyitott legyél. Találkozunk? :)”

Hegedűs Ági Somorjai Marcival tartja a Neringát!
Ági nevèvel a Neringàn kívül a Káva Stúdió, ès koràbban a Szélmalmok projektünk dràmatanàrakènt talàlkozhattatok. Somorjai Marci gyakornokkènt került a Kàvàhoz, ès aztàn ő is elvègezte a Kàva Stúdió első èvfolyamàt. Jelenleg nem csak színèsz-dràmatanàrkènt van jelen a Sorsjegy előadàsban, hanem a Kàva mindennapjainak is elengedhetetlen része!
Neringa a Káva 14 éves kortól meghirdetett színjátszók köre. Elődje a Gong volt, amivel együtt immár évtizedes hagyományra tekint vissza. A Neringa nem a színész-mesterség elsajátítására fókuszál, hanem a közös alkotás élményét nyújtja a fiataloknak. Kezdve a saját történet elmesélésétől, egy-egy téma közös feldolgozásán át, a rendezés, a dramaturgi munka megismerésén keresztül a színpadi jelenlétig. A drámatanárok törekszenek arra, hogy ne csak egy saját élményű előadás készítése, (mint az Alex története 2019 tavaszán) hanem egy megírt történet színrevitele is, (mint idén David Drábek Csokifalók című drámája) közös alkotási folyamat legyen.

A színházi munkát összművészeti tevékenységként kezeljük, ezért a közös munka részét képezi a hang- és mozgástréning, kreatív zenei gyakorlatok, illetve a film és a képzőművészet megismerése és színpadi felhasználása is.

A közös játékra és a közösségben létezésre ennek a korosztálynak tapasztalatunk szerint sokkal nagyobb az igénye, mint amennyire lehetőségük van a mindennapokban ezt megélni. Még ha csak 2 és fél órában is egy héten, de ezt és az egymás történetei segítségével való tanulást nyújtja a jelentkezőknek a Neringa.
Drámatanárok: Hegedűs Ágnes, Somorjai Márton
Segítő: Papp Ráhel
A színjátszó csoport talàlkozói hétfőnként 18 órától 20:30-ig tartanak a Káva Kulturális Műhely színháztermében (1117 Budapest, Kőrösy József utca 17).
A színjátszó csoport tagdíja 6000 Ft / fő / hó
Minden tanév elején várjuk a jelentkezéseketsomorjai.marton@kavaszinhaz.hu e-mailcímen, és a 06205048485-ös telefonszámon.