A Káva 2023-ban újra Állampolgári Színházat indít:

Fiúk, Férjek, Apák és a játék

Mennyire vesszük komolyan a játékot? Marad-e elég hely az életünkben, ahol kiélhetjük a játékkedvünket? Vagy felnőttként játszani a gazdagok privilégiuma? Mennyire van szükségünk a versenyre a játszáshoz? Mennyire van szükségünk a tétre a játékhoz? Mi a játék-ősélményünk? Mit játszottak velünk az apáink, mit játszunk a gyerekeinkkel, mit a barátainkkal, és mégis milyen játékot űzünk a nőkkel? És ők velünk? Miért nem járnak férfiak a miénkhez hasonló csoportokba? Mivel töltik a szabadidejüket?

Azt gondoljuk, hogy ha férfiakkal gondolkozunk és játszunk együtt erről a témáról, mutathatunk valami igazán érvényeset egy színházi előadás formájában arról is, hogy mit jelent férfinak lenni ebben az évszázadban, hogyan legyünk férfiak egy patriarchális társadalomban, illetve egyáltalán mire kötelez és mire ad lehetőséget ma férfinak lenni.

A Káva Színház Állampolgári Színházának negyedik évadában 18 év feletti férfiakat hív közös játékra, gondolkodásra és alkotásra.

A közösségi színházi folyamat során három hónapon keresztül találkozunk majd szerdánként 17.30-kor három órás foglalkozásra.

A foglalkozásokat Sereglei András és Somorjai Márton, a Káva színész-drámatanárai tartják majd.

Minket minden gondolat, emlék, személyes történet érdekel, ami számodra a fenti témához kapcsolódik. Téged várunk, ha a közös munkánk során szívesen megismerkednél mások gondolataival, ha megosztanád a sajátodat, és ha hiszel benne, hogy a Te történeted is ugyanolyan érdekes, mint bárki másé!

De miben lesz ez más, mint egy felnőtt színjátszó csoport? Bár a performativitás eszközét fogjuk használni, itt most nem a színpadi képességek lesznek a középpontban. A színház számunkra eszköz, hogy a minket foglalkoztató kérdésekről beszéljünk. Nem a művészi produktum, hanem a fókuszban álló téma felől közelítünk. Itt az előadás belőled, a Te gondolataidból fakad majd!

Szeretettel várunk!

Jelentkezési és befizetési határidő: szeptember 17. (vasárnap) éjfél

A jelentkezés az első havi részvételi díj befizetésével válik véglegessé. A jelentkezéssel vállalod, hogy az egész foglalkozás-sorozaton részt veszel.

Első alkalom: szeptember 27. (szerda) 17:30

Főpróba-napok: december 6-9.

A folyamat végére készült előadás bemutatójának időpontjai: december 9., 10.

Részvételi díj: 12.000,- Ftorint/fő/hónap

Amennyiben valakit csak a részvételi díj (egészének) kifizetése akadályozna meg a folyamatban való részvételben, forduljon hozzánk nyugodtan.

Erste Bank Hungary Zrt: 11991102-02181020
(Kérjük, a közlemény rovatba tüntesd fel: NÉV + állampolgári színház 1. hónap)
A
mennyiben az ÁFÁ-s számlát cég vagy szervezet nevére kell kiállítanunk, akkor az utalásnak is annak a cégnek vagy szervezetnek a számlaszámáról kell beérkeznie. 

Káva Műhely (1117 Budapest, Kőrösy József utca 17.)

ELŐADÁS
DIÁK
GONDOLAT / MÁSODPERC

2018 © Káva Kulturális Műhely Egyesület. Minden jog fenntartva

powered by DEVWING