A drámatréning mindig egy adott csoport problémájára fókuszál és az adott csoport problémájára készül el. Természetesen vannak általános emberi problémák, dilemmák, de annak mely szegmensét érdemes vizsgálni, az az egyeztetés során dől el, hogy milyen központi probléma köré épül a tréning.

A drámatrénig vállalásai:

- színházon keresztül gondolkodnak a résztvevők,
- olyan helyzeteket vizsgál, amelyek az adott csoport problémáira reagál,
- a tréning során a résztvevők aktívan, véleményüket elmondva, másokét meghallgatva alakítják a felkínált történetet,
- a résztvevők több nézőpontból ránézhetnek a problémát okozó helyzetekre,
- megoldásokat keres, és ezeket a megoldásokat kipróbálhatja, ütköztetheti más emberek véleményével.

A komplex színházi tréning

A drámatréning alkalmával egy fiktív történettel ismertetjük meg a résztvevőket. Ennek bizonyos pontjait, fordulatait a drámatrénerek előre meghatározzák, viszont a hiányzó részeket a tréningen résztvevő csoportnak ajánljuk kitalálásra, meghatározásra, úgy hogy ők szerepeken keresztül vizsgálhatják meg az összetartozás nehézségeit. A résztvevők tehát nem csak megfigyelői, hanem írói, rendezői és szereplői is a történetnek, ami a helyzetek eljátszásával és elemzésével születik meg.

A módszer hatékonyságáról

A drámatréning három szinten tud változást elérni a résztvevőben: a Tudás, a Készségek és az Attitűdök szintje. A szerepjátékok során meg lehet tapasztalni azt, hogy milyen másnak a szerepében lenni, lehetőség van ránézni egy helyzetre más nézőpontból, és reflektálni lehet a megtapasztalt problémára, vagyis ezeknek a lehetőségeknek a segítségével létrejön az attitűdváltozás és fejlődnek a kommunikációs- és vitakészségek. A drámatréning megteremti azt a lehetőséget, hogy tapasztalathoz juttassa a résztvevőket, új ismeretekkel és belátásokkal gazdagítsa őket, hogy a viselkedési sémáik változhassanak, hogy a berögzült attitűdöket, gondolkodási sémákat és szokásokat elengedhessék a fikció világán keresztül.

Visszajelzések:

„Fantasztikus volt, hogy színészekkel és egy profi trénerrel szemléltették a TM-et. Teljesen más megközelítésben, ami gyakorlatias és hasznos volt számomra. Több dolgot is meg fogok csináltatni a kollégáimmal, ami a tréningen elhangzott.”

„Kiváló, várakozásaimon felüli. Nagyon tetszett a "színészi" megközelítés. Hitelesek voltak és felkészültek. Jó volt ezen a tréningen részt venni, tudtak újat mutatni.”

„Egy újszerű és rettentő gyakorlatias megközelítés, kifejezetten érdekes köntösben, kiváló abszolút profi trénerekkel.”

"Mindig nagy élmény kollégáinknak, amikor kiváló drámaszínészekkel különleges, rendhagyó módon dolgozhatnak fel egy-egy témát. A színészek képesek olyan légkört teremteni, ami mély, őszinte beszélgetéseket eredményez. Munkatársaink valós élethelyzeteken keresztül kerülnek közel a feldolgozott téma kihívásaihoz.
HR-esként úgy látom, külön érték számunkra az, ahogy a drámaszínészek tapasztalatukkal és értő figyelmükkel azonnal megtalálják azt a "kulcsmomentumot", amire érdemes egy - a céljainkat támogató  -  fejlesztési programot kialakítani."

Bekk Angelika - HR fejlesztési szakértő, Raiffeisen Bank Zrt.

Forprofit szektor:

Raiffeisen Bank Zrt.

Europa Universitas Kft.

IKEA

K&H Bank Nyrt.

Richter Gedeon Nyrt.

Sanofi-aventis Zrt.

Sanoma Budapest Zrt.

Sysdata Kft. (Siemens)

Állami szektor:

Közigazgatási Hivatalok valamennyi megyeszékhelyen

Magyar Közigazgatási Intézet

Tempus Közalapítvány

Nonprofit szektor:

Autonómia Alapítvány

CTF Alapítvány

International Labour Office (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet)

Philos Alapítvány

Salva Vita Alapítvány

Soros Alapítvány

ELŐADÁS
DIÁK
GONDOLAT / MÁSODPERC

2018 © Káva Műhely Egyesület. Minden jog fenntartva

powered by DEVWING