Akkor próbálja ki a Drámatréninget!

A Drámatréning Qt. Nonprofit Kft. A Káva Színház társadalmi vállalkozása. A befolyt bevételből hátrányos helyzetű gyerekek részvételét finanszírozzuk színházi nevelési előadásaikra.

Előadásaink során számtalan élethelyzettel, csoporttal, személyiséggel találkoztunk, beszélgettünk, gondolkodtunk együtt. Ezeket a tapasztalatokat továbbfejlesztve döbbentünk rá, hogy a reflektív együttgondolkodás, a problémák több oldalról való megvizsgálása, a helyzetek tudatos(abb) kezelésének megtapasztalása kifejezetten hasznos lehet felnőttekből álló csoportok számára. Ezt a módszert neveztük el drámatréningnek.

A drámatrénig módszer során színházi szituációkon keresztül gondolkodnak a résztvevők. Olyan helyzeteket vizsgálnak, amelyek az adott csoport problémáira reagálnak, azokhoz szorosan kapcsolódnak. A tréning során a résztvevők aktívan, véleményüket elmondva, másokét meghallgatva alakítják a történetet, és a résztvevők több nézőpontból ránézhetnek a problémát kiváltó helyzetekre, szituációkra.

A drámatréning módszer megoldásokat keres, és ezeket a megoldásokat kipróbálja, ütköztetheti más emberek véleményével annak érdekében, hogy a tréning során valóban változást lehessen elérni.

Miért válasszon minket?

A drámatréning alkalmak MINDIG személyre szabottak, egy adott csoport problémájára fókuszálnak, az adott csoport problémájára készülnek el. Természetesen vannak általános emberi problémák, dilemmák, de mivel minden csoport más, az az egyeztetés során dől el, hogy milyen központi probléma vagy annak melyik szegmense köré épül a tréning.

A komplex színházi tréning

A drámatréning alkalmával egy fiktív történettel ismertetjük meg a résztvevőket. Ennek bizonyos pontjait, fordulatait a drámatrénerek előre meghatározzák, viszont a hiányzó részeket a tréningen résztvevő csoportnak ajánljuk kitalálásra, meghatározásra, úgy hogy ők szerepeken keresztül vizsgálhatják meg az összetartozás nehézségeit. A résztvevők tehát nem csak megfigyelői, hanem írói, rendezői és szereplői is a történetnek, ami a helyzetek eljátszásával és elemzésével születik meg.

A módszer hatékonyságáról

A drámatréning három szinten tud változást elérni a résztvevőben: a Tudás, a Készségek és az Attitűdök szintjén. A szerepjátékok során meg lehet tapasztalni azt, hogy milyen másnak a szerepében lenni, lehetőség van ránézni egy helyzetre más nézőpontból, és reflektálni lehet a megtapasztalt problémára, vagyis ezeknek a lehetőségeknek a segítségével létrejön az attitűdváltozás és fejlődnek a kommunikációs- és vitakészségek. A drámatréning módszer megteremti azt a lehetőséget, hogy tapasztalathoz juttassa a résztvevőket, új ismeretekkel és belátásokkal gazdagítsa őket, hogy a viselkedési sémáik változhassanak, hogy a berögzült attitűdöket, gondolkodási sémákat és szokásokat elengedhessék a fikció világán keresztül.

Forprofit szektor:

Raiffeisen Bank Zrt.

Europa Universitas Kft.

IKEA

K&H Bank Nyrt.

Richter Gedeon Nyrt.

Sanofi-aventis Zrt.

Sanoma Budapest Zrt.

Sysdata Kft. (Siemens)

British Telecom

Corning Hungary

Állami szektor:

Közigazgatási Hivatalok valamennyi megyeszékhelyen

Magyar Közigazgatási Intézet

Tempus Közalapítvány

Nonprofit szektor:

Autonómia Alapítvány

CTF Alapítvány

International Labour Office (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet)

Philos Alapítvány

Salva Vita Alapítvány

Soros Alapítvány

WWF Magyarország Alapítvány

ELŐADÁS
DIÁK
GONDOLAT / MÁSODPERC

2018 © Káva Kulturális Műhely Egyesület. Minden jog fenntartva

powered by DEVWING