Színház és Pedagógia

SZÍNHÁZ ÉS PEDAGÓGIA – 13. KÖTET – A PILLANAT MEGRAGADÁSA – A KÖZÖSSÉGI SZÍNHÁZ ÉRTÉKELÉSE

A Színház és Pedagógia sorozat legújabb kiadványában a Káva nemzetközi Erasmus+ KA2 projektjének tapasztalatairól olvashatunk. Három európai színház művész szakemberei és egy szociológiai kutatócsoport munkatársai fogtak össze annak érdekében, hogy megosszák tudásukat és tapasztalataikat a felnőtt közösségi színház területén, és megvizsgálják, hogy e programok résztvevői közvetett módon hogyan tanulhatnak az aktív állampolgárság fogalmáról művészeti kontextusban, egy-egy közösségi színházi alkotófolyamat során.

SZÍNHÁZ ÉS PEDAGÓGIA – 7. KÖTET / Új néző

Új Néző – Kísérlet a társadalmi színházi megteremtésére Magyarországon
2010 augusztusában, az Új Néző program keretében három civil szervezet – a Káva, a Krétakör és az Anblokk – színházi előadásokat hozott létre két Borsod megyei településen.

K+ kiadványok

Pedagogy and Politics in Hungarian TiE

A K+ sorozat 6. kiadványa az első angol nyelven megjelenő része sorozatunknak. A Pedagogy and Politics in Hungarian TiE c. kötet két eredetileg magyar nyelven megjelent tanulmányt tartalmaz a Káva művészeti vezetője Takács Gábor tollából.

Jeladás és képzelet

A K+ sorozat 5. kiadványa a Jeladás és képzelet, két angol szerző, Dorothy Heathcote és Chris Cooper egy-egy korábbi írásának magyar fordítását tartalmazza. Mindkét szöveg inspiráló lehet azoknak, akik komplex drámával (DiE) és komplex színházi nevelési előadások (TiE) készítésével foglalkoznak, illetve érdeklődnek ezen műfajok elméleti és gyakorlati kérdései iránt.

DrámaDrom – Vándorszínház cigány terepen

Beszélgetés a Káva Kulturális Műhely Dráma Drom programjáról.
A programban a Káva színész-drámatanárai hátrányos helyzetű, javarészt cigány származású fiatalokkal dolgoztak együtt, közösen hozva létre – szinte a semmiből – két előadást.

TALPUK ALATT – Egy résztvevő színházi előadás forgatókönyve

Az előadás a Káva és a Duna Néptáncegyüttes alkotói koprodukciójára épült. A Talpuk alatt szó szerint a semmiből jött létre: a történetnek nem volt szöveges, vagy táncos előképe, teljes mértékben saját fejlesztés. Az előadás középpontjába a hagyomány és innováció problémája került.

ÜZLET – egy résztvevő színházi előadás forgatókönyve

Dürrenmatt felső tagozatosoknak? Klasszikus dráma, mint résztvevő színházi előadás? Igen!
Visszaemlékezés, hogy miképp lett Az öreg hölgy látogatásából interaktív előadás Üzlet címen, valamint miképp lett a fentemlített korosztály számára fogyasztható.

ELŐADÁS
DIÁK
GONDOLAT / MÁSODPERC

2018 © Káva Kulturális Műhely Egyesület. Minden jog fenntartva

powered by DEVWING