2018

 Peer Gynt című, középiskolásoknak szóló résztvevő színházi előadásunk ÜVEGHEGY fődíjat nyert a IX. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén (Kaposvár), ifjúsági színházi kategóriában.

  A száműzött herceg című, 9-10 éveseknek szóló résztvevő színházi előadásunkat beválogatták a 2018-as DESZKA Fesztivál hivatalos programjába.

  Peer Gynt című, középiskolásoknak szóló résztvevő színházi előadásunkat Gabnai Katalin beválogatta a 2018-as Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé (Kaposvár) versenyprogramjába. 

2017

  A Színházi Kritikusok Céhe által Különdíjra jelöltek közt a Sajátszínház.org projekt, melynek keretében Elveszettek című előadásunkat játszottuk 2016/2017-ben középiskolásoknak és felnőtteknek. Emellett az alábbi jelöléseket kaptuk még a kritikusoktól:

  • Jászay Tamás / A legjobb gyerek és ifjúsági előadás / Peer Gynt
  • Karsai György / A legjobb független színházi előadás / Lady Lear
  • Kovács Bálint / A legjobb új magyar dráma, színpadi szöveg / Lady Lear

  Lady Lear című felnőtteknek szóló részvételi színházi  előadásunkat beválogatták a DESZKA Fesztivál hivatalos programjába.

2016

  Lady Lear című - felnőtteknek szóló - résztvevő színházi előadásunk közönségdíjas lett a II. OPEN Nemzetközi Közösségi Színházi Fesztiválon / 2016. november 21-26., MU Színház

  Horda2 és Igaz történet alapján című - koprodukcióban készült - előadásaink meghívást kaptak A TÁNC Fesztiválja XVIII. Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozóra (Veszprém, 2016. május)

  Igaz történet alapján című tánc/színházi nevelési előadásunkat beválogatták a VIII. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé (Kaposvár) versenyprogramjába. (Koprodukciós partnereink: Nemzeti Táncszínház, Közép-Európa Táncszínház); ugyancsak beválogatták a koprodukciónkban készült AKÁRKIK című előadást.

  Igaz történet alapján című tánc/színházi nevelési előadásunkat beválogatták a VIII. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé (Kaposvár) versenyprogramjába. (Koprodukciós partnereink: Nemzeti Táncszínház, Közép-Európa Táncszínház); ugyancsak beválogatták a koprodukciónkban készült AKÁRKIK című előadást.

2015

  Üzlet című résztvevő színházi előadásunkat - 80 nevezett ea. közül - beválogatták a 8. Gyermek- és Ifjúsági Szemle versenyprogramjába.

  Színikritikusok Díja (2014/2015) - bennünket érintő jelölések

Herczog Noémi:
A legjobb női mellékszereplő: Patonay Anita (3050 gramm c. ea.)
Különdíj: a Káva és a Kerekasztal részére  a hazai színházi nevelés meghonosításáért, vitakultúránk fejlesztéséért, vidéki útjaikért

Puskás Panni:
Különdíj: a Káva 3050 gramm című előadásáért

  Horda2 című - koprodukcióban készült - előadásunk alkotói és előadói A TÁNC Fesztiválja XVII. Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozón (Veszprém, 2015. május 27-30.) A táncművészet jövőjéért elnevezésű különdíjat nyerték el.

2014

  Horda2 című - koprodukcióban készült - előadásunk a VII. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén (Kaposvár) a legjobb ifjúsági színházi előadásnak járó Köznevelési Díjat nyerte el (felajánló: Oktatásfejlesztő és Kutató Intézet)

  Apró hősök és Horda2 című előadásainkat is (!) beválogatták a VII.Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé (Kaposvár) versenyprogramjába

  A Katalizátor díj - melynek fő gondolata: milyen módon képes hatni a művészet a társadalmi folyamatokra? - Művészet kategóriájában A hiányzó padtárs című projektünk lett a győztes! Ugyanitt Szobor című előadásunk a legjobb 11 projekt közé jutott. A díj Motorkategóriájában a Káva mint szervezet a finalista négy szervezet közé került.

2013

  A hiányzó padtárs című előadásunkat a Szemletanács beválogatta a 7. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle versenyprogramjába.

   A részvétel kora (Age of Participant) elnevezésű átfogó projektünk III. díja az ERSTE Alapítvány Szociális Integráció Díj versenyén (Award for Social Integration)

  1998 nevezett nemzetközi program közül 2 (!) Káva-program is bekerült a legjobb 132 projekt közé az ERSTE Alapítvány Szociális Integráció Díj versenyében (Award for Social Integration):

színházi nevelési előadásaink
A hiányzó padtárs c. előadásunk

2012

  Gubanc című előadásunk a fesztivál nívódíját kapta a VI. Gyermek és Ifjúsági Színházi Biennálén, Kaposvárott (a színházat és a nevelési programot legizgalmasabban, legkomplexebben összekapcsoló produkciójáért)

2011

  Új Néző programunk 1850 nevezett program közül bekerült a legjobb 132 projekt közé az ERSTE Alapítvány Szociális Integráció Díj versenyében (Award for Social Integration 2011)

  Apalabirintus című komplex színházi játékunk díjai a 6. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlén: az egyre fajsúlyosabb megjelenésű drámapedagógiai munkáért Budapest II. Kerületi Önkormányzat különdíja, a Marczibányi Téri Művelődési Központ Szemle diplomája

  Új Néző projektünk ároktői fejezetét bemutató Ásó, kapa, nagyharang című filmünk bejutott a 42. Magyar Filmszemle dokumentumfilmes versenyszekciójába (rendező: Németh Gábor Péter)

2010

  Wlassics Gyula díj Takács Gábornak, a Káva KM szakmai vezetőjének

  V. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé: Kaposvár Megyei Jogú Város különdíja Bábok című előadásunknak

2009

  EFQM Elkötelezettség a kiválóságért díj az európai elismerési szint sikeres teljesítéséért a szervezet számára

   HINTA című komplex színházi nevelési programunk diplomát kapott az V. Gyermekszínházi Szemlén (Budapest), mint a műfaj egyik nívós produkciója 

2008

  Hinta c. foglalkozásunkért elnyertük a közép-magyarországi régióban a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Esélyegyenlőségi  Szakállamtitkárságától "Az év ifjúsági projektje" címet

  SzentCsalád c színházi nevelési programunkat beválogatták a kaposvári Gyermekszínházi Biennálé, valamint a bergeni (Norvégia) Mini-Midi-Maxi Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál versenyprogramjába

2007

  miniszteri elismerő oklevél a társulat számára iskolateremtő tevékenységéért

  Pannon Példakép díj Takács Gábornak, a Káva Kulturális Műhely szakmai vezetőjének

2002, 2004, 2006

  Vaskor, József és testvérei és Digó c. színházi nevelési foglalkozásainkat beválogatták a kaposvári Gyermekszínházi Biennálé hivatalos versenyprogramjába (2002: Vaskor, különdí

2003

   DrámaDrom: a világ 200 legjobb projektjének egyike, Világbank, Washington

  Fehér Rózsa Díj, Kultúraközvetítők Társasága

1997-től

  Rendszeres részvétel színházi és pedagógiai, hazai és nemzetközi fesztiválokon, konferenciákon

ELŐADÁS
DIÁK
GONDOLAT / MÁSODPERC

2018 © Káva Műhely Egyesület. Minden jog fenntartva

powered by DEVWING