Aziskoláját!

Alkotók

Rövid tartalom

közösségi színházi előadás felnőttek számára

a résztvevők szövegei és improvizációi alapján

A Káva Állampolgári Színház projektjének harmadik etapját A mi iskolánk címmel 2021 szeptemberében indította el, melynek célja, hogy pedagógusok részvételével közösségi színházi előadás jöjjön létre. A színház a februárban bemutatásra kerülő előadással ismét a szélesebb társadalmat invitálja párbeszédre, ezúttal a közoktatás aktuális állapotáról.
Az előadás alapanyagául pedagógusok a mai magyar iskoláról szóló személyes történetei szolgálnak, reflektálva az utóbbi évek közoktatásban zajló folyamataira, a pedagógusszakma társadalmi és anyagi megbecsültségének csökkenésére, a mai magyar iskola mindennapos kihívásaira. A létrejövő előadás a Káva reményei szerint hozzájárul a pedagógusok hangjának felerősítéséhez, mely által problémáik nagyobb nyilvánosságot kaphatnak társadalmunkban.
Az Aziskoláját! c. előadásban tizenkét olyan pedagógus szerepel, akik a Káva nyílt felhívására küldték be történeteiket.

Játszók: 

Előd Nóra, Pénzes Edina. Lantosi Nóra, Réczey Éva, Nagy Anikó, Kertész Luca, Prinz Dorottya, Flaskay Zsuzsa Kiss Gabriella, Glasshütter Melinda, Bognár Roman, Szélpál Stefi, Somorjai Márton, Takács Gábor

A játszók szövegei alapján írta: Róbert Júlia
Rendezőasszisztens: Somorjai Márton
Látványtervező: a másik Kiss Gabriella
Konzulens: Takács Gábor
Technikus: Somorjai Márton

Rendező: Sereglei András

A projekt és az előadás külön honlapja megtalálható ITT 

Az előadás a Káva Kulturális Műhely és a MU Színház Közhasznú Nonprofit Kft. koprodukciójában jött létre.
Támogatók: EMMI, KA2 Erasmus Projekt