FENEKETLEN-TAVI MESÉK

tábor az általános iskolák 1-2. osztályos tanulói számára

2020. augusztus 3 – 7.

Gyere és ismerd meg velünk a Feneketlen-tó legendáját!

A tó kétségbeesett és hasfájós szelleme csapdába ejti a körülötte piknikező gyerekeket, hogy segítsenek neki kideríteni a múltját. Legfőképpen az érdekli, miket rejt a bendője, ugyanis nagyon emészti az a sok tárgy, de az emlékek is, amelyek hozzájuk köthetőek.

A gyerekek fantáziája és néhány eredeti fotó, legenda segítségével az öt nap során feldolgozzuk a Feneketlen-tó történetét különböző drámajátékokkal, kreatív és kézműves foglalkozásokkal, majd a jelenét és a jövőjét is előre vetítjük. A drámapedagógiai játékokra alapuló tábort ez a szerepjáték fogja össze, de sor kerül cirkuszi foglalkozásra, intermediális feladatokra is.

Egy Feneketlen Hírmondó újság készítésével a gyerekeknek lehetőségük lesz a feltérképezni a város és kerület felnőttek számára is sok legendát, és misztikumot rejtő helyszínét. A sok különböző, a tóhoz kötődő történettel való foglalkozás fejleszti a gyerekek beleérzőképességét és biztonságos keretek között fedezhetik fel az őket körülvevő várost, és annak lakóit.

A tábort Somorjai Márton, Kávás drámatanár és Kajos Rebeka, pedagógus-szociális munkás fogja össze, akik több éves tapasztalattal rendelkeznek a gyerekekkel való munkában, táborszervezésben. Amennyiben az igény felmerül, szívesen fogadunk hátrányos helyzetű résztvevőket is.

A táborban a történet alakításához szükséges eszközöket alapvetően a szervezők biztosítják, de ahogy a mese alakul, önkéntes alapon a résztvevők behozhatják a saját tárgyaikat is.

A tábor szervezői hosszú távon egy táborsorozat létrehozásában gondolkoznak, amelyben különböző 11. kerületi köztéri helyszínhez (pl. Kopaszi gát, Arborétum, Citadella) kerülhetnek közelebb a résztvevők egy-egy tábori időszak folyamán újra felfedezve a közös tereinket, amely számtalan mindennapi és varázslatos kaland helyszíne lehet.

 • Tábor vezetői: Kajos Rebeka, Somorjai Márton
 • Korosztály: általános iskolák alsó tagozatosai (1-2. osztály)
 • Időbeosztás: A tábor bejárós formában 9 órától 17 óráig tart hétfőtől péntekig.
 • Ügyelet: minden nap 8:00-9:00 és 17:00-18:00 között
 • Maximális létszám: 20 fő
 • Étkezés: napi 3x (tízórai, ebéd, uzsonna)
 • Helyszín: Káva Műhely (1117 Budapest, Kőrösy József utca 17.; MU Színház, stúdió) és a Feneketlen-tó környéke
 • Részvételi díj: 25.000 Ft. (Early bird ár: 2020. máj. 20-ig történő befizetés esetén 23.000 Ft; testvérkedvezmény: 2 testvér jelentkezésekor a 2. gyermeknek 5.000,- Ft kedvezményt adunk.) A részvételi díj befizetésének határideje: 2020. június 5.
 • Testvérek jelentkezése esetén, gyermekenként, külön szükséges regisztrálni.
 • Számlaszám: 11991102-02181020 (Erste Bank Hungary Zrt); a közlemény rovatba kérjük feltüntetni: Feneketlen-tavi mesék + gyermek neve
 • Amennyiben az ÁFÁ-s számlát cég vagy szervezet nevére kell kiállítanunk, akkor az utalásnak is annak a cégnek vagy szervezetnek a számlaszámáról kell beérkeznie.

Nézd meg, milyenek voltak a Káva nyári táborai 2018-ban! 

ELŐADÁS
DIÁK
GONDOLAT / MÁSODPERC

2018 © Káva Kulturális Műhely Egyesület. Minden jog fenntartva

powered by DEVWING