FENEKETLEN-TAVI MESÉK

tábor az általános iskolák 1-2. osztályos tanulói számára

2020. augusztus 3 – 7.

Gyere és ismerd meg velünk a Feneketlen-tó legendáját!

A tó kétségbeesett és hasfájós szelleme csapdába ejti a körülötte piknikező gyerekeket, hogy segítsenek neki kideríteni a múltját. Legfőképpen az érdekli, miket rejt a bendője, ugyanis nagyon emészti az a sok tárgy, de az emlékek is, amelyek hozzájuk köthetőek.

A gyerekek fantáziája és néhány eredeti fotó, legenda segítségével az öt nap során feldolgozzuk a Feneketlen-tó történetét különböző drámajátékokkal, kreatív és kézműves foglalkozásokkal, majd a jelenét és a jövőjét is előre vetítjük. A drámapedagógiai játékokra alapuló tábort ez a szerepjáték fogja össze, de sor kerül cirkuszi foglalkozásra, intermediális feladatokra is.

Egy Feneketlen Hírmondó újság készítésével a gyerekeknek lehetőségük lesz a feltérképezni a város és kerület felnőttek számára is sok legendát, és misztikumot rejtő helyszínét. A sok különböző, a tóhoz kötődő történettel való foglalkozás fejleszti a gyerekek beleérzőképességét és biztonságos keretek között fedezhetik fel az őket körülvevő várost, és annak lakóit.

A tábort Somorjai Márton, Kávás drámatanár és Kajos Rebeka, pedagógus-szociális munkás fogja össze, akik több éves tapasztalattal rendelkeznek a gyerekekkel való munkában, táborszervezésben. Amennyiben az igény felmerül, szívesen fogadunk hátrányos helyzetű résztvevőket is.

A táborban a történet alakításához szükséges eszközöket alapvetően a szervezők biztosítják, de ahogy a mese alakul, önkéntes alapon a résztvevők behozhatják a saját tárgyaikat is.

A tábor szervezői hosszú távon egy táborsorozat létrehozásában gondolkoznak, amelyben különböző 11. kerületi köztéri helyszínhez (pl. Kopaszi gát, Arborétum, Citadella) kerülhetnek közelebb a résztvevők egy-egy tábori időszak folyamán újra felfedezve a közös tereinket, amely számtalan mindennapi és varázslatos kaland helyszíne lehet.

Nézd meg, milyenek voltak a Káva nyári táborai 2018-ban! 

ELŐADÁS
DIÁK
GONDOLAT / MÁSODPERC

2018 © Káva Kulturális Műhely Egyesület. Minden jog fenntartva

powered by DEVWING