FENEKETLEN-TAVI MESÉK

tábor az általános iskolák alsó tagozatosai számára

2019. július 8-12.

A 11. Kerület legendáinak felderítésének első állomásaként az általános iskola alsós korosztályával közösen ismerkedünk meg a Feneketlen-tó valós, de fiktív elemekkel átszőtt történetével, valamint jelenlegi helyzetét is megjelenítjük, jövője megjósolására is kísérletet teszünk.

A kerettörténet szerint a tó kétségbeesett és hasfájós szelleme csapdába ejti a körülötte piknikező gyerekeket és egy mágikus burokkal veszi körbe őket maga körül, amelyből nem léphetnek ki addig, amíg nem segítenek neki kideríteni a múltját. Legfőképpen az érdekli, milyen tárgyakat rejt a bendője, ugyanis nagyon emészti ez a sok tárgy, de az emlékek is, amelyek hozzá köthetőek.

A gyerekek fantáziája és néhány eredeti fotó, legenda segítségével az öt nap során feldolgozzuk a Feneketlen-tó múltját különböző drámajátékokkal, kreatív és kézműves foglalkozásokkal, majd a jelenét és a jövőjét is előre vetítjük. A történetet egy videóklipben fogjuk megjeleníteni, amit a tábor során forgatunk, s a tábor után készül el. A drámapedagógiai játékokra alapuló tábort ez a szerepjáték fogja össze, de sor kerül cirkuszi foglalkozásra, intermediális feladatokra is.

Egy Feneketlen Hírmondó újság készítésével a gyerekeknek lehetőségük lesz a feltérképezni a város és kerület felnőttek számára is sok legendát, és misztikumot rejtő helyszínét. A sok különböző, a tóhoz kötődő történettel való foglalkozás fejleszti a gyerekek beleérzőképességét és biztonságos keretek között fedezhetik fel az őket körülvevő várost, és annak lakóit.

A tábort Somorjai Márton, Kávás drámatanár és Kajos Rebeka, pedagógus-szociális munkás fogja össze, akik több éves tapasztalattal rendelkeznek a gyerekekkel való munkában, táborszervezésben. Amennyiben az igény felmerül, szívesen fogadunk hátrányos helyzetű résztvevőket is.

A táborban a történet alakításához szükséges eszközöket alapvetően a szervezők biztosítják, de ahogy a mese alakul, önkéntes alapon a résztvevők behozhatják a saját tárgyaikat is.

A tábor szervezői hosszú távon egy táborsorozat létrehozásában gondolkoznak, amelyben különböző 11. kerületi köztéri helyszínhez (pl. Kopaszi gát, Arborétum, Citadella) kerülhetnek közelebb a résztvevők egy-egy tábori időszak folyamán újra felfedezve a közös tereinket, amely számtalan mindennapi és varázslatos kaland helyszíne lehet.

  • Tábor vezetői: Kajos Rebeka, Somorjai Márton
  • Korosztály: általános iskolák alsó tagozatosai
  • Időbeosztás: A tábor bejárós formában 9 órától 17 óráig tart hétfőtől péntekig.
  • Ügyelet: minden nap 8:00-9:00 és 17:00-18:00 között
  • Maximális létszám: 20 fő
  • Étkezés: napi 3x (tízórai, ebéd, uzsonna)
  • Helyszín: Káva Műhely (1117 Budapest, Kőrösy József utca 17.; MU Színház, stúdió) és a Feneketlen-tó környéke
  • Részvételi díj: 25.000 Ft. (Early bird ár: 2019. ápr.30-ig történő befizetés esetén 23.000 Ft; testvérkedvezmény: 2 testvér jelentkezésekor a 2. gyermeknek 5.000,- Ft kedvezményt adunk)
  • Számlaszám: 11991102-02181020 (Erste Bank Hungary Zrt); a közlemény rovatba kérjük feltüntetni: Feneketlen-tavi mesék + gyermek neve
  • Amennyiben az ÁFÁ-s számlát cég vagy szervezet nevére kell kiállítanunk, akkor az utalásnak is annak a cégnek vagy szervezetnek a számlaszámáról kell beérkeznie.

Nézd meg, milyenek voltak a Káva nyári táborai 2018-ban! 

ELŐADÁS
DIÁK
GONDOLAT / MÁSODPERC

2018 © Káva Kulturális Műhely Egyesület. Minden jog fenntartva

powered by DEVWING