KORÁBBI ALKALMAK

8. alkalom / 2021. november 25. / 17.00-20.00

Újvári Milán: Kreatív mozgás, Fogócskától a művészi táncig

„Az egyetlen dolog, amit életünk során valóban birtoklunk az a saját testünk”

(Rui Horta)

A mozgás, akár tudatosan vagy akár tudatlanul is, de a mindennapi életünk fontos részét képezi. Mozgással kommunikálunk, játszunk, táncolunk, edzünk, harcolunk, illetve akár gyógyíthatunk is. A saját testünk a személyes emlék- és élménygyűjteményünk. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a test egy templom, de máshonnan szemlélve akár egy játszótérnek is tűnhet. Azt hogy milyen rituálék, illetve milyen szabályok jellemzik, derítsük ki együtt!

A workshop holisztikus szempontból közelíti meg az emberi mozgás különböző aspektusait. Az előképzettség nélküli érdeklődőknek is bátran ajánlott foglalkozás könnyed ráhangoló bemelegítéssel kezdődik, majd különböző mozgásjátékokon keresztül irányítja a figyelmet olyan képességek illetve kommunikációs lehetőségek felé, ami – reményeink szerint – sokak felüdülésére szolgálhat.

A tréninget tartja: Újvári Milán, táncművész

2005-ben végeztem a Magyar Táncművészeti Főiskola balettművész szakán. 2005 és 2006 között a Frenák Pál Társulat tagja voltam. 2006 és 2007 között a Mu Terminál képzésén vettem részt, ahol a klasszikus balett mellett, az alábbi tánc technikákkal ismerkedtem meg: európai kortárs és moderntánc, release, kontakt tánc, graham és limón-technika. 2005 és 2009 között a Grupo Capoeira Brasil majd a Centro Cultural Agua de Beber egyesület kötelékében capoeiráztam. 2006 és 2008 között a kanadai székhelyű Cirque du Soleil Delirium című műsorának karakterszólistája voltam. Részt vettem az előadás észak-amerikai és európai turnéján. 2008 óta szabadúszó táncművészként és koreográfusként tevékenykedek. Előadóként olyan társulatokban és független alkotókkal dolgoztam mint, a Duda Éva Társulat, a Krétakör Színház, a Radnóti Színház, a Szegedi Kortárs Balett, Réti Anna, Rui Horta, Nigel Charnock, Kovács Gerzson Péter, Gregor Lustek és Rosana Hribar. Az Egyed Beával közösen alkotott Radioballet formáció két egész estés duett előadása mellett, a saját produkcióim közül kiemelkedik a Keringőtől a mambóig című rövid szóló, amivel több nemzetközi és hazai koreográfusversenyen is díjat nyertem. Táncpedagógusként 2012 óta tevékenykedek. Rövid külföldi workshopok után 2014-től a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnáziumban tanítok, először mint óraadó tanár, később mint gyakornok. 2016 óta óraadó tanárként tanítok a Színház és Filmművészeti Egyetemen is. 2019-ben sikeres StrongFirst I-es kettlebell oktatói vizsgát tettem valamint a elvégeztem a Functional Movement Screen rendszer első és második fokozatú képzését is. 2020 márciusában mutattam be SHOW címmel, új egész estés koreográfiámat, valamint ugyanezen év augusztusában a ZR Team Hungary Brazil Jiu-Jitsu csoportjában kezdtem el gyakorolni.

ELŐADÁS
DIÁK
GONDOLAT / MÁSODPERC

2018 © Káva Kulturális Műhely Egyesület. Minden jog fenntartva

powered by DEVWING