legendás utazás

Legendás utazás tábor

A tábor hetében alsó tagozatos gyerekekkel jártunk körbe Odüsszeusz kalandozásainak helyszíneit. Találkoztunk Küklopszokkal, hajtogattunk lótuszt, mely teljesíti kívánságainkat, hajót építettünk, legénységet toboroztunk és állítottunk fel, és megmentettük szeretteinket. 
Minden reggel felszálltunk közösen megépített képzeletbeli hajónkra, és Odüsszeusz legénységeként hol játszottunk csak egymással, hol pedig komoly feladatokat kellett teljesíteni annak érdekében, hogy az általunk játszott csapat hazatérhessen Ithakára a szeretteihez. 
A kalandozások után, miután letettük szerepeinket, természetesen még várt a táborozókra délutánonként is program.  

Csapatépítő játékok, önismereti és társismereti feladatokkal ismerkedtek. Elsajátításuk után
az első próbakörök elteltével minden táborozó lelkesen, pontosan és figyelmesen vett részt ezekben. 
Voltak egyéni és csapatjátékok is, amelyeket hamar megszerettek, sőt legtöbbször nem is volt elég egy kör, és egy adott játékból meg kellett ismételni. 
A jó hangulatban fontos szerepet játszottak a tábor önkéntesei, akiket a gyerekek hamar megszerettek és partnerre találtak Bennük a feladatokban. 
Izgalmas tapasztalás volt, hogy miután a gyerekek délután hazamentek, másnap reggel is ugyanazzal a kedvvel, lelkesedéssel és az előző napi emlékekkel szálltak fel képzeletbeli hajónkra, Odüsszeusz csapatába, megmenteni szeretteinket.

Kovács Gergő

A tábor részvételi díja által befolyt összegből a Troll és Titkos ajtó című előadások ingyenes látogatására lesz lehetőség.

OSZD MEG EZT A BEJEGYZÉST!