Neked mi van a piramis tetején?

Vannak szükségletek. Amik nélkül nem lehet, vagy nagyon nem jó élni. Ilyen az étel, a lakás, a friss levegő, és akár a fűtés télen. Sajnos sok honfitársunk kénytelen nélkülözni ezeket az alapvető szükségleteket. Szociálisan érzékeny egyénként mindenki feladata lenne, hogy ezeknek a helyzeteknek a felszámolásában segítsen, akár odafigyeléssel, akár önkéntes munkával, akár adománnyal.

Ezek vitathatatlan alapok. A Káva ezeken a problémákon, helyzeteken sajnos nem tud segíteni, noha szívünk – lelkünk azok mellett áll, akik ezeken dolgoznak!

A mi küldetésünk máshol van a Maslow szükséglet piramison.

 

A Káva tevékenysége nélkül lehet élni egy társadalomnak. A kérdés az, hogy érdemes-e.

A Káva komplex színházi nevelési előadásaival és drámaprogramjaival (ígérem ez az utolsó szakkifejezés, amit ma használok!) nem az életben maradást segíti, hanem az életminőséget javítja. A tudatossági fokot. A problémák meglátását. A többoldalú, reflektív gondolkodást. A diákok képességeit, önismeretét, lehetőségeit. Azaz:

a Káva a jövő érdekében dolgozik.

Az, hogy a diákok nálunk új, iskolán kívüli helyzetben nyilvánulhatnak meg, segíti, hogy olyan fiatalok is megszólaljanak, akik az órán nem szoktak. Segíti, hogy más szemszögből nézzen rájuk a tanáruk; hogy olyan gondolatokat fogalmazhassanak meg, amik kihatnak a későbbi iskolai létükre is – a tanáruk és a csoport többi tagjának szemében is változhat megítélésük.

Lehetőséget adunk, hogy egy-egy nem egyértelműen eldönthető, nem fekete-fehér kérdésről együtt gondolkodjunk. Nem adunk választ. Nem adunk készre formázott gondolatokat. Nem mondjuk meg, mi a jó.

Lehetőséget és szempontokat adunk a gondolkodáshoz – ahhoz, hogy Te, aki eljössz hozzánk felfedezd a saját gondolataidat! Azt, hogy vannak. Azt, hogy értékesek! Hogy ki merd fejezni magad. Hogy ne szégyelld a véleményedet. Hogy felfedezd azt az élményt, hogy hatni tudsz. Hogy számítasz – hogy résztvevővé válhatsz. Hogy részt venni nem csak a színházteremben tudsz – hanem a saját életedben is.

Mi ezt tudjuk hozzátenni a világhoz, a társadalmunkhoz, az országhoz. Ezt tudjuk adni a fiataloknak. Hogy olyanokká váljanak, akik majd megoldják a lakhatás, az éhezés és a környezetvédelem nagy kérdéseit.

De ez egyedül nem megy!

Most kétféleképpen is csatlakozhatsz hozzánk:

MagNet ügyfélként a bank éves nyereségének rád eső részét irányíthatod hozzánk, itt:

> > >

Ha nem vagy MagNet ügyfél, akkor még mindig támogathatod Troll című előadásunk közösségi adománygyűjtő kampányát itt:

> > >

 

Balassa Zsófia

 

OSZD MEG EZT A BEJEGYZÉST!

Share on facebook
Share on print
Share on email