IMG_932000

„Rólunk szólt és nekünk szólt” – Boznánszky Anna beszámolója

Nem fogok kertelni, iszonyatosan izgultam a tábor előtt, hiszen ez volt az első feladatom ,,élesben”.

Korábban még nem táboroztattam felsősöket, így ez is újdonság volt. Öt nagyon izgalmas és tartalmas napot töltöttünk együtt.
A tábor felépítését már Meli előkészítette, így pontosan tudtam, hogy mikor mi lesz a feladatom. De ahogy ez a tervezéseknél lenni szokott, nem tudtuk tartani a lépést magunkkal, így első nap én inkább résztvevő voltam a táborban.

Ennél szerencsésebben nem is alakulhatott volna, így lehetőségem volt megfigyelni a csoport dinamikáját, a csoportvezetőket és megismerni azokat a gyerekeket, akik már lehet hogy épp harmadjára választják ez a tábort.
Második napon már egy ön- és társismereti blokkot vezettem. Főleg a nevekre és a bemutatkozásra fókuszáltam. Bemutatkoztunk egymásnak szuperhősként, édességként, színként is, hogy egy kicsit jobban megismerjük egymást. A tábor programjának része, hogy két külsős drámatanár is jelen van a tábor egy-egy szakaszára és levezetnek egy drámaórát. A drámaórákat közösen terveztük meg, Ákos Viktorral, mi Melivel pedig Magdival.

Ez számomra azért volt nagyon hasznos, mert az első gondolatcsírától a táborban lejátszott drámaóráig követhettem a folyamat minden apró lépését.

Ezek nagyon meghatározó élmények voltak. Mindenkinek nagyon jól jöttek az új ingerek és élvezet volt nézni, ahogy Ákos és Magdi a gyerekekkel dolgoznak. Ezeket az élményeket pedig egy pólóra rögzítettük, amit saját kezűleg készítettünk el.

Az egész táboron átívelő játékok is folyamatosan, még a szünetekben is fenntartották a figyelmet és az érdeklődést. Soha nem lehetett senki biztos abban, hogy túléli-e a napot, hiszen egy érme mutogató gyilkos minden nap köztünk járt.

Első nap borítékokat díszítettünk fel, hogy egymásnak titkos üzeneteket hagyhassunk, az igazi meglepetés az volt, amikor csokoládét találtam benne.


Ez az öt nap tényleg rólunk szólt és nekünk szólt, ami nagyon jól jött az elmúlt hónapok után.
Nagyon sok mindenért vagyok hálás, amit ebben az öt napban kaptam:

  • Bizalom a kollégáimtól
  • Őszinte kíváncsiság a gyerekektől
  • Dörmi Kismackó
  • Meglepetés rajzok a borítékomba
  • Új táncmozdulatok
  • Csodás fonatok

Boznánszky Anna

A tábor befolyt részvételi díjából a Troll és Titkos ajtó című előadások ingyenes látogatására lesz lehetőség.

OSZD MEG EZT A BEJEGYZÉST!