ÚJ NAP – ÚJ REMÉNYEK

Az „Új Nap – Új Remények” egy közösségi adománygyűjtő esemény, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői olyan adománygyűjtő Követek, akik az eseményen való részvételükkel egy–egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat.

Szeptemberben 12 nagykövet képviseli a Kávát az Új Nap – Új Remények adománygyűjtő kampányban:

Vegyél Részt az Életedben! – Komplex színházi nevelési előadások a gondolkodó fiatalokért

A Kávában hisszük, hogy azért vagyunk, hogy részt vegyünk a saját életünkben. Ne csak legyünk, hanem éljünk. Gondolkodva, cselekedve, közösségben.

A Résztvevő Színházában nézőinket igyekszünk kibillenteni a passzív szerepből, hogy előadásainknak, és egyben saját életüknek, társadalmunknak is aktív, gondolkozó résztvevőivé válhassanak. A Káva komplex színházi nevelési előadásaival és drámaprogramjaival nem az életben maradást segíti, hanem az életminőséget javítja. Fejleszti a tudatosságot. A problémák meglátását. A többoldalú, reflektív gondolkodást. A diákok képességeit, önismeretét. Saját lehetőségeik felfedezését.

A Káva a jövő érdekében dolgozik. Hogy hogyan? Az előadásainkon résztvevő diákok új, iskolai kereteken kívüli helyzetben nyilvánulhatnak meg és mélyülhetnek el egy-egy aktuális erkölcsi vagy társadalmi probléma feldolgozásában. Ez segíti, hogy nálunk olyan fiatalok is megszólaljanak, akik órán nem szoktak. Lehetővé tesszük, hogy más szemszögből nézzenek rájuk tanáraik, társaik, hogy olyan gondolatokat fogalmazhassanak meg, amik későbbi iskolai létükre is hatással lehetnek.

Nem adunk választ. Nem adunk készre formázott gondolatokat. Nem mondjuk meg, mi a jó. Helyette lehetőséget és szempontokat adunk a gondolkodáshoz – ahhoz, hogy aki eljön hozzánk, felfedezze a saját gondolatait! Azt, hogy vannak. Hogy értékesek! Hogy ki merje fejezni magát. Hogy ne szégyellje a véleményét. Hogy felfedezze azt az élményt, hogy hatni tud. Hogy számít, hogy résztvevővé válhat. Hogy részt venni nem csak a színházteremben tud, hanem a saját életében is.

De ez egyedül nem megy! Segíts te is nekünk, hogy minél több fiatal legyen, aki részt vesz saját életében!

Követeink szeptember 29-én hajnalban (a gyűjtés lezárásaként) együtt sétálnak fel a Gellért-hegy tetejére a gondolkodó fiatalokért!

Kattints a képre, ismerd meg követeinket, szurkoljatok nekik velünk együtt, és támogassátok őket egy igazán fontos ügyért!

Támogatásoddal komplex résztvevő színházi előadásainkat, és ezzel a gondolkodó fiatalokat segíted!

OSZD MEG EZT A BEJEGYZÉST!