IMG_4633

HATÁRES(E)TEK – workshop-sorozat

Számos tapasztalt és pályakezdő szakember, sok fiatal, a színház és a színházi nevelési terület iránt érdeklődő, gyakorlati tudásra vágyó felnőtt “kering” a Káva körül, ezért úgy gondoltuk (a korábbi évek tapasztalatai alapján), hogy egy workshop-sorozat sokat adhat mindannyiunknak. Mindez – nem titkoltan – több szinten is támogatni fogja a Káva társadalmi bázisának növelését a fiatal egyetemista és felnőtt korosztályban. Kapcsolódási felületet szeretnénk nyújtani holdudvarunk tagjai számára. Mostanra tevékenységünk szerves részévé vált a tudásátadás, ami disszeminációs lehetőségeket is ad számunkra. Ezeken az eseményeken rövid idő alatt egy bizonyos (szakmai) témáról gyakorlati ismereteket szerezhetnek szakmai érdeklődőink, a körülöttünk lévő (színházi tanulmányokat folytató) fiataljaink, önkénteseink, illetve bármilyen “civil” érdeklődő, akár minden előzetes tudás nélkül is.

Ha romantikusak vagyunk, azt mondjuk, hogy aki a színházi nevelés / színházpedagógia területén dolgozik és alkot, annak nagyon sokféle tudásra van szüksége ahhoz, hogy igazán jól végezhesse a hivatását, szakmáját, nagyon sokféle területről kell “összeszedegetnie” az inspirációkat, hogy minden területen meg tudjon felelni a kihívásoknak. Ennek a sokszínűségnek a fenntartásához szeretnénk egyfajta inspirációs bázis kínálni a workshop-alkalmainkon.

BETHLENFALVY ÁDÁM: … és képzelet
közös szövegelemzés és workshop

Időpont: 2021. február 18. / 18.00-19.30
Részvétel: térítésmentes, de regisztrációhoz kötött.
Helyszín: A workshop Zoom-on keresztül ONLINE lesz megtartva. A belépési linket két nappal a workshop előtt e-mailben küldjük ki a jelenkezőknek.

 

Online workshopunk keretében, a kiadvány szakmai lektora, Bethlenfalvy Ádám moderálja a Chris Cooper fontos, a színházi nevelés kérdéseit érintő írásáról folyó szakmai beszélgetést, melynek során gyakorlati példák segítségével gondoljuk tovább közösen a szöveget.

A K+ sorozat 5. kiadványa a Jeladás és képzelet, két angol szerző, Dorothy Heathcote és Chris Cooper egy-egy korábbi írásának magyar fordítását tartalmazza. Mindkét szöveg inspiráló lehet azoknak, akik komplex drámával (DiE) és komplex színházi nevelési előadások (TiE) készítésével foglalkoznak, illetve érdeklődnek ezen műfajok elméleti és gyakorlati kérdései iránt. 

A workshopon való részvétel feltétele a Chris Cooper-szöveg előzetes elolvasása.

A szöveg az alábbi linken elérhető.
 

Itt olvashattok a Határes(e)tek workshop-sorozat korábbi alkalmairól.

CSOSZÓ GABRIELLA fotós workshopja
Share on facebook
Share on print
Share on email