Lényeges kérdések – Chris Cooper budapesti workshopja

Az Insite Drama és a Káva Színház közös szervezésében

Amikor a drámában – a felszínt elhagyva – messzebb akarunk jutni az egyértelmű dolgoknál, akkor a gyakorlati munkát érdemes kérdésekkel megnyitni. De ezt sokszor nem is annyira könnyű megvalósítani, mint gondolnánk. Amellett, hogy kutató, alkotó elmére van szükség ahhoz, hogy a lényegi kérdéseket felismerjük, megfelelő készségek és struktúrák is segíthetik a munkánkat. Annak érdekében, hogy ne céltalanul kalandozzunk kérdéseinkkel, fontos megtalálnunk azt, ami vizsgálódásunk középpontjában áll.

A beszélgetések facilitálása a legkevésbe tervezhető része egy drámamunkának, mindig az adott pillanatban, az adott csoporttal kell megtalálni a megfelelő kérdéseket. Ebben a gyakorlatközpontú workshopban a színházi nevelés és a drámatanítás egyik legizgalmasabb kérdését, a facilitálást járjuk körbe.

A workshop mindazoknak ajánlott, akik a drámapedagógia és/vagy a színházi nevelés valamely műfajával, műfajaival a gyakorlatban foglalkoznak.

Chris Cooper

A TIE egyik legnevesebb kortárs szakembere, a nagy múltú Big Brum TiE Company volt vezetője és tagja; rendező, író, színész; az elmúlt évtized egyik legfontosabb hazai inspirációjának tekintett Edward Bond–féle színházelmélet és gyakorlat képviselője.  

Chris Cooper több mint egy évtizeden keresztül vezette Nagy-Britannia legfontosabb színházi nevelési társulatát, a Big Brum Theatre in Education Company-t. Jelenleg szabadúszóként dolgozik Angliában és Európa számos országában. Jelentős szerepet játszik a színházi nevelés elterjedésében Kínában.

2008-tól az Accident Time Productions vezetője, 2009-től a kínai Drama Rainbow szaktanácsadója, 2017-től társalapítója és nemzetközi vezetője a pekingi Jian Xue Cultural & Education Institute-nak. 1989 óta több, mint 23 országban vezetett kurzusokat, írt, rendezett, konferenciákon adott elő; tanított többek közt Dublinban, Bergenben, Sanghaiban, Athénban és Budapesten is.

Tudnivalók:

Az esemény az InSite Drama és a Káva szervezésében valósul meg.

ELŐADÁS
DIÁK
GONDOLAT / MÁSODPERC

2018 © Káva Kulturális Műhely Egyesület. Minden jog fenntartva

powered by DEVWING