242325285_1726143454440476_8302055153689721145_n

Évadösszegző és beharangozó

Nincs mit szépíteni, kemény idők járnak, és még keményebbek jönnek…

De ezzel együtt, ez volt a Káva 25. évada.

Megtartottunk összesen 403 (!) előadást és programot. Ebből 201 TiE előadás, 160 ARS drámaóra és drámafoglalkozás, 42 pedig felnőtteknek szóló előadás, workshop, foglalkozás volt.

Nyolc (!) bemutatónk volt az évadban (egyedül vagy koprodukcióban): Vakfolt, Aziskoláját!, Sziget, Jégföld, Borka, Röppálya, A muter és a dzsinnek, Tükörben.

Végigvittük JUVENTAS III. és KA2 nevű nagyprojektjeinket, véget ért három éves VEKOP programunk is.

Októberben Bergenben járunk, tavasszal Kolozsváron, márciusban megvalósítottuk fórum’22 rendezvényünket, sokszor mentünk vidékre.

Jelen voltunk a celldömölki Soltis Lajos Országos Színházi Találkozón és a X. Kaposvári Assistej Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén is, utóbbin Talpuk alatt című előadásunkkal elnyertük a „Legjobb színházi nevelési előadás” különdíját. Meghívtak bennünket újból a szegedi THEALTER-re, és megint van technikai ok, ami miatt nem tudunk jelen lenni mégsem.

Idén augusztusban – még ehhez az évadhoz kapcsolódóan – megvalósul a Participate in Your Life nemzetközi projektünk keretében a „Bábel tornya” című előadás, a bemutató és az első előadások Kaunasban (Litvánia) lesznek.

Volt több workshopunk „Határes(e)tek” nevű sorozatunkon belül, és kiadtuk a K+ könyvsorozatban a 7. füzetet, megtartottuk Filmklubunk több alkalmát és a szokásos két nyári táborunkat.

A MU Színház a kerülettel karöltve felújíttatta a színház tetejét, a szigetelés új lehetőségeket is nyit, a napokban pedig éppen a Káva irodaterének megújulása zajlik.

Belevágtunk egy komolyabb szervezetfejlesztési folyamatba (folytatás a következő évadban), belső és külső problémák egyaránt indokolják a változtatásokat.

Ősszel volt egy sikeres brand-kommunikációs kampányunk, részt vettünk egy plakáttal az ARC kiállításon, cikkek jelentek meg rólunk, riportkönyveket és egy dokumentumfilmet hoztunk tető alá (utóbbiak ’22 őszén olvashatók, láthatók is lesznek). Fejlesztettük honlapunkat, archívumunkat, csináltunk egy plakátkiállítást, egy születésnapi bulit.

Nem nagyon pihentünk.

A következő évad valószínűleg csendesebb lesz, elsősorban az átalakulásunkra, a személyi és szervezeti változtatásunkra koncentrálunk majd.

Két őszi bemutatónk biztos: „Nem lehetetlen lenni” címmel – 25 év után először – közös TiE előadást készítünk a Kerekasztal társulatával és „Urkaina” címmel pedig az Apertúra (ex K2 Színház) és a Káva közös tantermi színházi projektje születik meg.

Minden más bizonytalan.  Játszunk, amíg és ahogy tudunk.

Köszönjük, hogy velünk voltatok az elmúlt év(ek)ben! Találkozzunk a 2022/2023-as évadunkban is! 

OSZD MEG EZT A BEJEGYZÉST!