Határes(e)tek workshop-sorozat kiemelt kép

HATÁRES(E)TEK – workshop-sorozat

Számos tapasztalt és pályakezdő szakember, sok fiatal, a színház és a színházi nevelési terület iránt érdeklődő, gyakorlati tudásra vágyó felnőtt “kering” a Káva körül, ezért úgy gondoltuk (a korábbi évek tapasztalatai alapján), hogy egy workshop-sorozat sokat adhat mindannyiunknak. Mindez – nem titkoltan – több szinten is támogatni fogja a Káva társadalmi bázisának növelését a fiatal egyetemista és felnőtt korosztályban. Kapcsolódási felületet szeretnénk nyújtani holdudvarunk tagjai számára. Mostanra tevékenységünk szerves részévé vált a tudásátadás, ami disszeminációs lehetőségeket is ad számunkra. Ezeken az eseményeken rövid idő alatt egy bizonyos (szakmai) témáról gyakorlati ismereteket szerezhetnek szakmai érdeklődőink, a körülöttünk lévő (színházi tanulmányokat folytató) fiataljaink, önkénteseink, illetve bármilyen “civil” érdeklődő, akár minden előzetes tudás nélkül is.

Ha romantikusak vagyunk, azt mondjuk, hogy aki a színházi nevelés / színházpedagógia területén dolgozik és alkot, annak nagyon sokféle tudásra van szüksége ahhoz, hogy igazán jól végezhesse a hivatását, szakmáját, nagyon sokféle területről kell “összeszedegetnie” az inspirációkat, hogy minden területen meg tudjon felelni a kihívásoknak. Ennek a sokszínűségnek a fenntartásához szeretnénk egyfajta inspirációs bázis kínálni a workshop-alkalmainkon.

Részvételi díj: 1500 Ft. / fő / alkalom (az összeget el is utalhatod nekünk és személyesen is befizetheted a helyszínen)

Helyszín (minden esetben): Káva Műhely (MU Színház, stúdió; 1117 Bp., Kőrösy József utca 7.

 

Csoszó Gabriella: A részvétel képei ( 2 alkalmas fotós workshop)
Időpont: 2020. okt. 15. és 22. / 17.00-20.00 (Kérjük, csak olyanok jelentkezzenek, akik a workshop mindkét alkalmán részt tudnak venni!)
 

Mindannyian fotózunk, mindannyian építjük a saját történetünket a képeinkkel.
De hogyan válhatnak a képeink nemcsak a magunk, de mások számára is erős tartalmak hordozóivá? Hogyan válhatnak a fotóink a legfontosabb közös kérdéseink hordozóivá, hogyan válhatnak a megosztott képeink a részvétel képeivé? Miként épül be a képeink üzenete a hétköznapjainkba, a munkánkba? Nem mások képeiről lesz szó, hanem a te képeidről.
A te képed, a te élményed, a te döntésed, a te gondolatod, a te felelősséged.
Fotózunk, szerkesztünk, újraalkotunk, kollázsolunk, és megbeszéljük a közösen alkotott új valóságunkat. Szó lesz közösségi, etikai kérdésekről is. Ha fotózunk, a szenvedélyes viszonyunk a valósághoz csak az első lépés. A másodikat most együtt tesszük meg. Bárki jelentkezhet és bármilyen digitális fényképezőgéppel érkezhettek, igen, telefonnal is.


A workshopra azok jelentkezését várjuk, akik mindkét alkalmon jelen tudnak lenni. A férőhelyek száma korlátozott!