IMG_4633

HATÁRES(E)TEK – workshop-sorozat

Számos tapasztalt és pályakezdő szakember, sok fiatal, a színház és a színházi nevelési terület iránt érdeklődő, gyakorlati tudásra vágyó felnőtt “kering” a Káva körül, ezért úgy gondoltuk (a korábbi évek tapasztalatai alapján), hogy egy workshop-sorozat sokat adhat mindannyiunknak. Mindez – nem titkoltan – több szinten is támogatni fogja a Káva társadalmi bázisának növelését a fiatal egyetemista és felnőtt korosztályban. Kapcsolódási felületet szeretnénk nyújtani holdudvarunk tagjai számára. Mostanra tevékenységünk szerves részévé vált a tudásátadás, ami disszeminációs lehetőségeket is ad számunkra. Ezeken az eseményeken rövid idő alatt egy bizonyos (szakmai) témáról gyakorlati ismereteket szerezhetnek szakmai érdeklődőink, a körülöttünk lévő (színházi tanulmányokat folytató) fiataljaink, önkénteseink, illetve bármilyen “civil” érdeklődő, akár minden előzetes tudás nélkül is.

Ha romantikusak vagyunk, azt mondjuk, hogy aki a színházi nevelés / színházpedagógia területén dolgozik és alkot, annak nagyon sokféle tudásra van szüksége ahhoz, hogy igazán jól végezhesse a hivatását, szakmáját, nagyon sokféle területről kell “összeszedegetnie” az inspirációkat, hogy minden területen meg tudjon felelni a kihívásoknak. Ennek a sokszínűségnek a fenntartásához szeretnénk egyfajta inspirációs bázis kínálni a workshop-alkalmainkon.

SZÍNHÁZ MIND!
Beszélgetés Gavin Bolton most megjelent írása kapcsán

Időpont: 2022. január 17. / 18.00-19.30
Részvétel: térítésmentes, DE regisztrációhoz kötött.
Helyszín: ONLINE
Az előadásról felvételt készítünk!

Online eseményünk keretében, a “Színház minden? – három tanulmány színházról és nevelésről” című K+ kiadvány szakmai lektora és egyik fordítója, Bethlenfalvy Ádám moderálja a Gavin Bolton elméleti és gyakorlati munkájáról, hazai hatásáról folyó szakmai beszélgetést. 

Meghívott vendégeink: PhD, Dr. habil. Kiss Gabriella, a Károli Gáspár Református Egyetem tanszékvezető egyetemi docense és Kaposi László, drámatanár, rendező, a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnöke.

Ádám és vendégeink röviden prezentálják gondolataikat a szerzőről, korábbi munkáiról, jelentőségéről, itthoni reprezentációjáról és a most magyarul megjelent szövegről, majd a beszélgetést kinyitjuk az online esemény résztvevői felé is.

A K+ sorozat 9. kiadványa három szerző, Gavin Bolton, Chris Cooper és Brian Edmiston egy-egy korábbi írásának magyar fordítását tartalmazza. Mindhárom szöveg inspiráló lehet azoknak, akik komplex drámával (DiE) és komplex színházi nevelési előadások (TiE) készítésével foglalkoznak, illetve érdeklődnek ezen műfajok elméleti és gyakorlati kérdései iránt.

A workshopon való részvétel feltétele a regisztráció és a Színház mind! című Gavin Bolton-szöveg előzetes elolvasása.

A szöveg az alábbi linken elérhető.

> > >

Itt olvashattok a Határes(e)tek workshop-sorozat korábbi alkalmairól.

CSOSZÓ GABRIELLA fotós workshopja

RÉV Színház: 99% IMPRÓ

Egyalkalmas improvizációs workshop

Újvári Milán: Kreatív mozgás

Fogócskától a művészi táncig
Share on facebook
Share on print
Share on email