IMG_4633

HATÁRES(E)TEK – workshop-sorozat

Következő alkalmunkon:

CIRKUSSZAL KÖZÖSSÉGET – SZOCIÁLIS CIRKUSZI JÁTÉK

A cirkusz varázslat, trükk, szemfényvesztés. Csodálni kell és lehet, hiszen olyan világba repít, ami elérhetetlen a legtöbb ember számára. 

Ez volt a cirkusz világa régen, de micsoda napjainkban? Mire lehet jó a cirkusz a szórakoztatáson kívül? Az újcirkusz azt tűzte zászlajára, hogy a cirkuszt kinyitja mindenki számára, bárki részese lehet, bárki megtanulhatja. Az újcirkusz nem csak művészet, hanem szabadidős, fejlesztő tevékenység, közösségi esemény. Az újcirkusz mindenkinek lehetőséget nyújt a tanulásra, egy inkluzív tér, ahol mindenki egyenlő és az éppen adott lehetőségeihez mérten mélyülhet el a zsonglőrködés különböző fajtáiban. Mindenki megtalálja a kedvére valót, és miközben észrevétlenül fejlődik az egyes eszközök használatával a térlátás, a mozgáskoordináció, az első pillanattól része a folyamatnak az előadás készítése is. 

Bármi lehet trükk, minden varázslat. A szociális cirkusz során gyakran hátrányos helyzetű, sérült csoportokkal is dolgozunk, de a lényeg a közösségiség, az önbizalom növelése, az élményalapú tanulás. 

Gyere el és tapasztald meg a cirkusz felszabadító, közösségi élményét sok mozgással, játékkal, a hibázás örömével. 

A workshopon való részvétel semmilyen előzetes tudáshoz, tehetséghez nem kötött.

Gyere kényelmes ruhában!

A tréninget tartja: Kajos Rebeka Dóra, szociális munkás, szociális cirkuszi tréner, gyakorló szocio- és művészetterapeuta, kalandpedagógus.

Időpont: 2022. május 12. / 17.00-20.00

Részvételi díj: 1500 Ft.

Helyszín: Káva Műhely (1117 Budapest, Kőrösy József utca 17.; MU Színház, stúdió)

Maximális létszám: 20 fő

A workshopon való részvétel feltétele a regisztráció és a részvételi díj befizetése.

Mi a Határes(e)tek?

Számos tapasztalt és pályakezdő szakember, sok fiatal, a színház és a színházi nevelési terület iránt érdeklődő, gyakorlati tudásra vágyó felnőtt “kering” a Káva körül, ezért úgy gondoltuk (a korábbi évek tapasztalatai alapján), hogy egy workshop-sorozat sokat adhat mindannyiunknak. Mindez – nem titkoltan – több szinten is támogatni fogja a Káva társadalmi bázisának növelését a fiatal egyetemista és felnőtt korosztályban. Kapcsolódási felületet szeretnénk nyújtani holdudvarunk tagjai számára. Mostanra tevékenységünk szerves részévé vált a tudásátadás, ami disszeminációs lehetőségeket is ad számunkra. Ezeken az eseményeken rövid idő alatt egy bizonyos (szakmai) témáról gyakorlati ismereteket szerezhetnek szakmai érdeklődőink, a körülöttünk lévő (színházi tanulmányokat folytató) fiataljaink, önkénteseink, illetve bármilyen “civil” érdeklődő, akár minden előzetes tudás nélkül is.

Ha romantikusak vagyunk, azt mondjuk, hogy aki a színházi nevelés / színházpedagógia területén dolgozik és alkot, annak nagyon sokféle tudásra van szüksége ahhoz, hogy igazán jól végezhesse a hivatását, szakmáját, nagyon sokféle területről kell “összeszedegetnie” az inspirációkat, hogy minden területen meg tudjon felelni a kihívásoknak. Ennek a sokszínűségnek a fenntartásához szeretnénk egyfajta inspirációs bázis kínálni a workshop-alkalmainkon.

Itt olvashattok a Határes(e)tek workshop-sorozat korábbi alkalmairól.

CSOSZÓ GABRIELLA fotós workshopja

RÉV Színház: 99% IMPRÓ

Egyalkalmas improvizációs workshop

Újvári Milán: Kreatív mozgás

Fogócskától a művészi táncig
Share on facebook
Share on print
Share on email