IMG_4633

HATÁRES(E)TEK – workshop-sorozat

Számos tapasztalt és pályakezdő szakember, sok fiatal, a színház és a színházi nevelési terület iránt érdeklődő, gyakorlati tudásra vágyó felnőtt “kering” a Káva körül, ezért úgy gondoltuk (a korábbi évek tapasztalatai alapján), hogy egy workshop-sorozat sokat adhat mindannyiunknak. Mindez – nem titkoltan – több szinten is támogatni fogja a Káva társadalmi bázisának növelését a fiatal egyetemista és felnőtt korosztályban. Kapcsolódási felületet szeretnénk nyújtani holdudvarunk tagjai számára. Mostanra tevékenységünk szerves részévé vált a tudásátadás, ami disszeminációs lehetőségeket is ad számunkra. Ezeken az eseményeken rövid idő alatt egy bizonyos (szakmai) témáról gyakorlati ismereteket szerezhetnek szakmai érdeklődőink, a körülöttünk lévő (színházi tanulmányokat folytató) fiataljaink, önkénteseink, illetve bármilyen “civil” érdeklődő, akár minden előzetes tudás nélkül is.

Ha romantikusak vagyunk, azt mondjuk, hogy aki a színházi nevelés / színházpedagógia területén dolgozik és alkot, annak nagyon sokféle tudásra van szüksége ahhoz, hogy igazán jól végezhesse a hivatását, szakmáját, nagyon sokféle területről kell “összeszedegetnie” az inspirációkat, hogy minden területen meg tudjon felelni a kihívásoknak. Ennek a sokszínűségnek a fenntartásához szeretnénk egyfajta inspirációs bázis kínálni a workshop-alkalmainkon.

PASS ANDREA: A képalkotó motívum mint drámai építőkocka
Egyalkalmas online kurzus. Ha valaki ki akarja próbálni az írást.

Időpont: 2021. március 26. / 17.00-20.00
Részvétel: térítésmentes, de regisztrációhoz kötött.
Létszám: max. 15 fő
Helyszín: A workshop Zoom-on keresztül ONLINE lesz megtartva. A belépési linket (és a szükséges drámai szöveget) két nappal a workshop előtt e-mailben küldjük ki a jelentkezőknek.

 

Online workshopunk keretében Pass Andrea első saját drámai szövege, a Kő, papír, olló című osztályterem-színházi darabja mentén vizsgálja az elsősorban képeket megidéző motívumok jelentőségét, történetmesélő, karakterépítő, hangulatteremtő szerepét.
A drámaírásnak rengetegek útja létezik. A darab fókuszát megerősítő motívumok felkutatása, annak tudatos elhelyezése, egymásra építése szintén egy lehetséges módja a drámai szerkezet megalkotásának. A kurzuson ebben a gondolati játékban vehetnek részt a jelentkezők.

„A motívum a művészetekben a legkisebb önálló kifejezőegység, amely a mű során általában ismétlődik. Zenében a dallam, a téma motívumokból épül fel. A táncművészetben a mozdulatok legkisebb egysége, amely tartalmi, érzelmi jelentéssel bír. A motívum alapgondolat, vezérlő eszme, olyan mozzanat, amelyre a mű felépül.”

A workshopon való részvétel feltétele a küldött szöveg előzetes elolvasása.

Itt olvashattok a Határes(e)tek workshop-sorozat korábbi alkalmairól.

CSOSZÓ GABRIELLA fotós workshopja
Share on facebook
Share on print
Share on email