iskola

A MI ISKOLÁNK – közösségi színházi előadás felnőtteknek

Közösségi színházi előadást készítünk felnőtt civilekkel, pedagógusok egy csoportjával. Célunk, hogy a résztvevők a színházcsinálás minél több fázisába aktív résztvevőként vonódjanak be (beleszólhassanak a konkrét jelenetek, a rendezés, a látvány és a dramaturgiai szerkezet alakulásába).
Az új előadás a Káva felnőtt civileknek szóló Állampolgári Színház elnevezésű közösségi színházi projektjének harmadik etapja keretében valósul meg; egyben pilot-programja a KA2 jelű Erasmus+ nemzetközi stratégiai partnerségi programunknak is.
Meglátásunk szerint a pedagógusok az iskola mindennapjainak szakértői. Ők ismerik legjobban az iskola világát, az iskolahasználók (diákok, szülők, tanárok) problémáit, láthatják a rendszer-szintű problémákat és talán reflektálni tudnak / akarnak ezekre.
Célunk egy nyilvános – a résztvevő célcsoport személyes történeteiből épülő félfikciós (a begyűjtött történetekből íródó) – közösségi színházi előadás létrehozása és bemutatása néhány alkalommal. A történet szándékaink szerint nem egyvalaki személyes sztorija lesz: abból épül, amiket a célcsoport ad, de megpróbál minél inkább közössé válni. Ezt a közös történet próbáljuk elmesélni a színházban. Legfőbb szándékunk a pedagógusok hangjának felerősítése.

2021 szeptemberében workshopot tartottunk a leendő civil szereplőknek, a foglalkozások-próbák pedig október 3-án kezdődtek. A bemutatót 2022 februárjában tartjuk a budapesti MU Színházban, a Káva Műhelyben.

Alkotói stáb:
rendező – Sereglei András
videó, technika – Somorjai Márton
kávás színészek az előadásban – Somorjai Márton, Takács Gábor
író, dramaturg – Róbert Júlia
látványtervező – a másik Kiss Gabriella
szervezés – Petró Julianna
gazdasági projektvezető – Balassa Zsófia
kommunikáció: Szilasi Flóra, Sólyom-Nagy Fanni
értékelés, dokumentáció – Somorjai Márton, Takács Gábor
szakmai projektvezető – Takács Gábor

Az előadás és a projket külön honlapja megtalálható ITT

Share on facebook
Share on print
Share on email