honlap borító elorenezo-21-22

Előrenéző – 2021/2022

Milyen évad lesz a Káva számára a 2021/2022-es?

A huszonötödik, szóval ünnepi. Jeles évforduló ez!
Eredményes negyed évszázad a magyarországi színházi kultúra, közoktatás, civil társadalom határmezsgyéin. Szerintünk ez azért komoly teljesítmény, reméljük, ti is így látjátok.
Tartsatok velünk!

A lényeg, amit nem lehet elégszer leírni (magunkat is erősítve): nem túlélni, hanem folyamatosan fejlődni akarunk: szakmai-művészeti, szervezeti értelemben egyaránt. Ehhez komoly kapaszkodót jelent, hogy társulatként működünk, vagyis kijelenthetjük, hogy bár egyénileg nyilván sok kérdésben nem pont ugyanazt gondoljuk, de értékrendszerünk, preferenciáink, szakmai elképzeléseink vannak annyira közösek, hogy együtt képviseljük őket.

Szóval akkor következzen egy „előrejelzés” hogy képet kapjatok arról, mi történik majd velünk a 25. évadban.

Budapesten belül várhatóan ezeken a helyeken fordulunk majd meg a legtöbbször: MU Színház, stúdió (Káva Műhely) és az iskolák terei. Emellett a Trafó Kortárs Művészetek Házában és az Örkény Színház stúdiójában játszunk, és természetesen sokat járunk vidékre: városba, kistelepülésre, falvakba egyaránt.

Gyerekeknek és fiataloknak nagyjából 130-150 alkalommal fogunk játszani ARS komplex színház nevelési előadást (résztvevő színházi előadást), felnőttekkel nagyjából 30 alkalommal találkozunk majd valamilyen formában. Neringa nevű diákszínjátszó csoportunk (vezetők: Somorjai Márton, Németh Ági) mintegy 40 alkalommal tart majd próbát, foglalkozást, és az évad végén létrejövő előadás minimum 2 alkalommal bemutatják. Drámaórát, drámafoglalkozást, gyakorlatsort mintegy  100 alkalommal tervezünk tartani.

Műsoron maradó (melyeket blokkosított rendszerben játszunk)

Terveink szerint bemutatónk lesz az évadban:

Tükörben – koprodukciós táncszínházi nevelési előadás a Nemzeti Táncszínházzal közösen, középiskolásoknak (bemutató: 2021. szeptember)

Sorsjegy – a pénzről, a pénzhez való viszonyról szóló korábbi előadásunk átírt, újrarendezett változata (bemutató: 2021. szeptember)

Vakfolt – új ARS előadás középiskolásoknak a WWF Hungaryval együttműködés keretében, a természeti környezettel való együttélés témájában.

Reunion – koprodukciós előadás középiskolásoknak a Komáromi Jókai Színházzal való együttműködés keretében (első előadások: 2021 szeptemberében)

Röppálya – koprodukciós előadás a celldömölki Soltis Lajos Színházzal középiskolások számára. (Bemutató: 2021. szeptember)

Jégföld – ARS előadás középiskolásoknak egy elképzelt katasztrófa-helyzetről, valós következményekkel (bemutató: 2022. február)

Fentiek mellett újabb előadásunk is születik

Borka – a Káva első csecsemőszínházi előadása Bánky Sára rendezésében (bemutató: 2022. tavasz)

A mi iskolánk – közösségi színházi előadás Állampolgári Színházi projektünk keretében, a mai magyar iskola világáról, teremészetesen pedagógusok közreműködésével; az előadás egy nemzetközi projektünk pilot-programja is egyben, komoly kutatás is kapcsolódik hozzá (bemutató: 2022. február) 

Sziget – felnőtteknek szóló részvételi színházi előadás egy izlandi regény alapján; disztópia, mely akár ma is játszódhatna (bemutató: 2021. november)

Nagyobb, egy évnél hosszabb távú projektjeink közül a Budapesten és környékén megvalósított, 12 intézményt érintő MAGELLÁN elnevezésű projektünk harmadik évébe lép. Korábban már három pályázati programunk is indult a Belügyminisztérium, illetve a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács  támogatásával JUVENTAS néven, ezek közül jelenleg még tart a harmadik projekt.

Több nemzetközi programban is partnerek vagyunk: a Participate in Your Life projekt keretében egy nemzetközi színházi konferencián veszünk részt októberben, Bergenben, másrészt az évad végén Kaunasban (Litvánia) lesz a bemutatója a Bábel tornya című nemzetközi részvételi színházi előadásnak, litván, norvég, izlandi partnerekkel karöltve. Ezek nemzetközi stratégiánkba illeszkedő projektek, európai intézmények és civil szervezetek kapcsolatrendszerének, hálózatának építéséről szólnak, melyek a különleges színházi formákat vagy az interaktivitást helyezik a középpontba. Ezek mellett nagyon bízunk benne, hogy a szlovákiai magyar partnerünkkel beadott nemzetközi projekt is támogatást kap és lehetőségünk lesz a családon belüli erőszak tematikájában előadást készíteni.

Még az évad végén elindult rendszeres adományozói kampányunk, melyhez nagyon  kérjük és várjuk a csatlakozók „seregét” annak érdekében, hogy lehetőségeinkhez mérten erősítsük biztonságos működésünk anyagi kereteit. A képre kattintva olvashattok részletesebben és tudtok csatlakozni.

1

2018-ban indult (újra) önkéntes programunk, amire rekordsebességgel közel 100-an jelentkeztek. Programunkon azóta sokat változtattunk, és persze önkéntesekkel is bővültünk, akik egyre inkább részeseivé váltak a Káva életének. Mára van egy kb. 10-15 főből álló “kemény mag”, akikre szinte bármikor számíthatunk. A program folytatódik, új elemekkel is kibővítve.

Mindezek mellett igyekszünk valóban megünnepelni az elmúlt 25 évet, így figyeljétek facebook-oldalunkat és honlapunkat, mert sok érdekes eseménnyel készülünk. Októberben indul brandkommunikációs kampányunk, melynek részeként a virális kisfilmek nektek szóló felhívást is közvetítenek majd. TALÁLKOZZUNK! 

Köszönjük, hogy elolvastad, köszönjük, ha mellettünk állsz és támogatsz bennünket valamilyen formában!

OSZD MEG EZT A BEJEGYZÉST!

Share on facebook
Share on print
Share on email