Színész-drámatanár vagyok, a Káva tagja pontosan húsz éve.

Gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek szóló komplex színházi nevelési előadásokban és drámaórákon játszom és alkotok együtt a nézőkkel mint résztvevőkkel. Drámapedagógiával és színházi neveléssel kapcsolatos workshopokat és képzéseket tartottam, tartok felsőoktatásban tanulóknak (ELTE PPK, SZFE drámainstruktor szak, WJLF) és felnőtteknek.

Történelem-magyar szakos bölcsészként és tanárként végeztem az ELTE-n, majd Színház- és Filmművészeti Egyetem drámapedagógia szakdiplomáját szereztem meg. Mindig is szerettem tanulni, tapasztalni, így részt vettem Az élet színháza szociális színházi workshopon, Kostas Amoiropoulos Drámafolyamban 4-8 évesekkel című képzésén, Boldizsár Ildikó 20 órás meseterápiás képzésén, Cecily O’Neil folyamatdráma 30 órás képzésén,  Chris Cooper színházi nevelési tréningjein…

Nemrég megvédtem PhD-mat a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Kutatásaim a gyermek- és ifjúsági színház múltjára és jelenére irányulnak, ezekből írtam már több tanulmányt, melyeket többnyire a gyakorlat felől közelítek meg. Doktori disszertációm címe: A színházi nevelési előadások (TIE) hagyománya Magyarországon. Az 1970-es és 1980-as évek gyermek- és ifjúsági előadásainak emlékezete

Identitásomhoz a mai napig hozzátartozik, hogy győri vagyok, hogy Arrabona diákszínpados voltam, és persze sok minden más is, pl.: Egy négytagú család tagja vagyok.

Az óvodás korosztálytól kezdve a középiskolásokon át a felnőttekig mindenkivel szeretek együtt játszani, gondolkodni, és a közös játékokon, színházon keresztül tanulni valamit magamról, a körülöttem lévő emberekről/emberektől és a világról.

 

 

Galéria

Patonay Anita

színész-drámatanár

 

A Káva társulatának tagja 2002 óta

Aktuális kávás szerepei

Aktuális ARS konzulensi munkái