Anyanyelvi szinten – Fórum 2020

Jó hangulatú és inspiráló három órát tölthettek el együtt azok, akik Lipták Ildikó„Anyanyelvi szinten” workshopjára jelentkeztek. A téma: a nézői aktivitás és a részvételi lehetőségek vizsgálata, különböző színházi eszközökön és nyelveken keresztül. – A fórum ’20 egyik workshopjáról Horváth Benji írt.

BŐVEBBEN

Termékeny káosz – Fórum 2020

Most, hogy már harmadik alkalommal hallgatom a Fórumot, körülbelül tudtam, mire számítsak: nagyon különböző, de mégis egyforma emberekre, együttműködő tudáscserére. Az idei kiadás viszont ehhez képest is jó nagy bomba volt. – A fórum ’20-ról Elefánti Emma írt.

BŐVEBBEN

TITOK-CSALÁS-TAKARÁS

Megtapasztalhattuk, hogy a mozdulatok modalitásbeli különbségei mennyit számítanak, hogy egy klasszikus zenemű mennyire jól tud állni egy burlesque jellegű mozgássornak, hogy mennyire fontos kísérletezni, kipróbálni dolgokat- úgy, hogy közben jórészt észrevétlenül nem történt egymás között verbális kommunikáció. – Határes(e)tek workshop-sorozatunk első alkalmáról Barna-Pap Bianka írt.

BŐVEBBEN

A test, mint erős közlő csatorna – Interjú Nagy Henrikkel

Számos tapasztalt és pályakezdő szakember, sok fiatal, a színház és a színházi nevelési terület iránt érdeklődő, gyakorlati tudásra vágyó felnőtt “kering” a Káva körül, ezért úgy gondoltuk (a korábbi évek tapasztalatai alapján), hogy egy workshop-sorozat sokat adhat mindannyiunknak. A közelgő első alkalom apropóján Nagy Henrik táncossal és koreográfussal, a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatójával beszélgettünk.

BŐVEBBEN

A színház velünk született képességünk és emberi jogunk – Interjú Sereglei Andrással és Somorjai Mártonnal

2020. januárjában ismét Állampolgári Színház programot indít a Káva! Olyan 18 év feletti érdeklődők jelentkezését várjuk, akik szeretnék élményeiken és gondolataikon keresztül feldolgozni a KLÍMATEHETETLENSÉG témáját. A három hónapos próbafolyamat során a résztvevők saját történeteiből közösségi színházi előadás születik, melyet április végén mutatunk be. Sereglei Andrást és Somorjai Mártont, a Káva színész-drámatanárait, az Állampolgári Színház vezetőit kérdeztük a részletekről.

BŐVEBBEN
0
ELŐADÁS
DIÁK
GONDOLAT / MÁSODPERC

2018 © Káva Kulturális Műhely Egyesület. Minden jog fenntartva

powered by DEVWING