Kő és virág történetek

A Formaat társulat azzal, hogy az illegalitásban élők csoportjával is foglalkozik, mindennap a fennmaradását kockáztatja, hiszen nem lenne szabad őket ezzel támogatniuk. Luc úgy nyilatkozott, hogy azt sem bánná, ha ez kiderülne, mert legalább a sajtóban figyelmet kapna végre a probléma, a társadalom rájuk vonatkozó igazságtalan működése.

BŐVEBBEN

HOLNAPELŐTT

2019 májusában Rotterdamban jártam mint önkéntes a Káva Kulturális Műhely tavaszi Erasmus+ tanulmányi kirándulásán. Utunk célja a Formaat társulat munkájának és működésének megismerése volt. 
Európán belüli elhelyezkedésének köszönhetően Rotterdam szó szerint kapcsolódik a világ többi részéhez. A városban több mint 200 náció él egymás mellett és együtt, akik újra otthon érezhetik magukat a világban. Van, aki itt született és vannak, akik itt építik jövőjüket, és ugyanakkor vannak, akiket az életben maradásért való küzdelem hozott ide.

BŐVEBBEN

Táncház, bárányok, Hildesheim…

Április végén Bori Viktorral és Takács Gáborral az Erasmus+ programunk keretében lehetőségünk volt megismerni a Theaterpädagogisches Zentrum Hildesheim munkáját.
Látogatásunkkor kiderült, hogy országszerte több városban is működik ilyen centrum, ők ennek a nagy hálózatnak a tagjai.

BŐVEBBEN

A Szőlő utcában – 1. rész

Mai nap jártam először a Javítóintézetben. Szőlő utca, III. kerület. Hamarabb értem oda. A sarkon egy nagyon jónak tűnő hamburgerező, igazi marhahússal. Kávét nem tartanak. Közvetlen mellette Dohánybolt. Ott van kávé. Délután 14.34. Sétálok a műanyag poharas kávémmal az intézet előtt. Aztán átmegyek a túloldalra. Rácsok, de valahogy ijesztőbbnek gondoltam.

BŐVEBBEN
0
ELŐADÁS
DIÁK
GONDOLAT / MÁSODPERC

2018 © Káva Kulturális Műhely Egyesület. Minden jog fenntartva

powered by DEVWING