Miért nem szavazhatnak a nyulak? – A Chris Cooper workshop margójára

Mert a szerepbe lépés lehetőséget ad arra is, hogy a gyerekek kezdeményezzenek beszélgetéseket, és tegyenek fel olyan izgalmas kérdéseket, melyek csak akkor születhetnek meg bennük, ha a sok életbeli tiltás után végre felhatalmazást kapnak a gátlástalan bámulásra, utána pedig valaki őszintén, a szemükbe nézve megkérdezi őket, hogy mit láttak, mit olvastak le, és hogyan értelmezik azt.

BŐVEBBEN

Életöröm 60-on túl (is) – Finding the joy of mature life

Az ember annyi idős amennyinek érzi magát. Bár a test fárad, lassabb és jobban kell rá vigyázni, résztvevőink lelke nem öregedett, hanem fiatal maradt. Tapasztalt, árnyalt, fiatal lelkek, amelyek hajtották a testet is új kihívások felé. Sem résztvevőink, sem pedig mi workshop vezetők nem éreztük, hogy az életkor különbsége bármilyen akadályt jelentett volna.

BŐVEBBEN

Múltjelenjövő

Hét 60 év feletti színházi múlttal nem rendelkező résztvevővel volt egy hetünk, hogy alkossunk valamit közösen.
Rengeteget tanultam a hangomról, a testemről, de legfőképp magamról. Rengeteg új baráti kapcsolat szövődött, amiknek kíváncsian várom a jövőjét. Mert igen is van jövő, nekem ezt tanította ez a hét ember ezen a héten.

BŐVEBBEN

Kő és virág történetek

A Formaat társulat azzal, hogy az illegalitásban élők csoportjával is foglalkozik, mindennap a fennmaradását kockáztatja, hiszen nem lenne szabad őket ezzel támogatniuk. Luc úgy nyilatkozott, hogy azt sem bánná, ha ez kiderülne, mert legalább a sajtóban figyelmet kapna végre a probléma, a társadalom rájuk vonatkozó igazságtalan működése.

BŐVEBBEN

HOLNAPELŐTT

2019 májusában Rotterdamban jártam mint önkéntes a Káva Kulturális Műhely tavaszi Erasmus+ tanulmányi kirándulásán. Utunk célja a Formaat társulat munkájának és működésének megismerése volt. 
Európán belüli elhelyezkedésének köszönhetően Rotterdam szó szerint kapcsolódik a világ többi részéhez. A városban több mint 200 náció él egymás mellett és együtt, akik újra otthon érezhetik magukat a világban. Van, aki itt született és vannak, akik itt építik jövőjüket, és ugyanakkor vannak, akiket az életben maradásért való küzdelem hozott ide.

BŐVEBBEN

Táncház, bárányok, Hildesheim…

Április végén Bori Viktorral és Takács Gáborral az Erasmus+ programunk keretében lehetőségünk volt megismerni a Theaterpädagogisches Zentrum Hildesheim munkáját.
Látogatásunkkor kiderült, hogy országszerte több városban is működik ilyen centrum, ők ennek a nagy hálózatnak a tagjai.

BŐVEBBEN
0
ELŐADÁS
DIÁK
GONDOLAT / MÁSODPERC

2018 © Káva Kulturális Műhely Egyesület. Minden jog fenntartva

powered by DEVWING